«Рейтинг роботодавців України — 2017»

14.12.2017

7 грудня були оголошені результати дослідження «Рейтинг роботодавців України».

Його провів Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна. Дослідження тривало з 18 вересня по 28 листопада 2017 року. Під час розрахунку фінального рейтингу враховувалися оцінки як пошукачів, так і експертів. Прес-конференція на тему «Рейтинг роботодавців України – 2017: хто займає лідируючі позиції і чому» відбулася в прес-центрі «Главком».

HeadHunter Україна під час трьох хвиль опитування досліджував думку українців, аби визначити, як вони обирають роботодавців і кого з них вважають найкращими та найдбайливішими.

Під час першої та другої хвиль опитування вивчалася позиція пошукачів. Вони визначали низку компаній з різних професійних сфер та різних областей країни, тим самим сформували список для участі у «Рейтингу роботодавців України». Також фокус був спрямований на визначення основних критеріїв привабливості роботодавців та бізнес-сфер.

Під час третьої хвилі з метою збільшення об’єктивності даних та отримання незалежної оцінки роботодавців у кожному галузевому переліку до «Рейтингу роботодавців України» долучилися експерти ринку праці:

  • Анна Власова, співзасновниця і директор Школи HRM;
  • Марина Маковій, генеральний директор HeadHunter Україна;
  • Сергій Кравченко, заступник голови Державної служби зайнятості України (Центрального апарату);
  • Ірина Тихомирова, президент Бізнес-школи МІМ;
  • Тетяна Никитович, директор компанії Smart Solutions;
  • Тетяна Карельська, керівник департаменту управління персоналом European Business Association;
  • Олександр Полянчук, управляючий партнер Executive Search компанії Alex Polin.
«Кандидати і пошукачі оцінюють роботодавця в основному по популярності компанії і за відгуками в інтернеті. У деяких випадках, також мають місце відгуки знайомих, якщо вони є. На жаль, з огляду на тенденції, в інтернеті переважають негативні відгуки, позитивні ж — публікують значно рідше і це призводить до того, що виходить не дуже об'єктивна картинка, – розказує Тетяна Никитович, експерт рейтингу, директор компанії Smart Solutions. — Ми як експерти, що працюють з ринком, звикли оцінювати роботодавців також за відгуками, але зібраним «зсередини» - від співробітників, які або працюють в компаніях, або працювали там раніше, або в якості кандидатів ходили на співбесіди. Як правило, ми оцінюємо безліч чинників у сукупності, від різних рівнів співробітників у компанії».

Експерт зазначила таку низку факторів, котрі беруться до уваги:

  • рівень плинності кадрів;
  • наявність офіційного працевлаштування, з першого чи дня;
  • рівень заробітних плат по відношенню до ринку, регулярність виплат, наявність бонусних систем;
  • особистості – є керівники, з якими або хочуть працювати, або ні;
  • графік роботи, овертайми;
  • перспективи розвитку, зростання, перспективи компанії в цілому;
  • як себе «відчуває» компанія на ринку;
  • атмосфера всередині, колектив.

І ось вони – ті ТОП-20 найпривабливіших роботодавців України:

Також у «Рейтингу роботодавців України» представлено регіональний фокус та за професійними сферами.

«Велика радість і честь бути присутніми у «Рейтингу роботодавців», але також це і велика відповідальність для нас, як для роботодавця, – сказала Наталія Дороніна, начальник департаменту управління персоналом lifecell, компанії яка увійшла у ТОП-20. – Це оцінка заслуг, оцінка нашої роботи із персоналом, кандидатами, і свідчення того, що ми все робимо правильно. Однак це й ще висока планка і високі стандарти, які компанії виставляють для себе та для інших компаній ринку загалом, і які є орієнтиром».

Ірина Брицька, директор з маркетингу Headhunter Україна та Наталія Дороніна, начальник департаменту управління персоналом lifecell, компанії яка увійшла у ТОП-20

Підводячи підсумки прес-конференції, Ірина Брицька, директор з маркетингу Headhunter Україна, зазначила, що наступного року «Рейтинг роботодавців України» також буде сформовано і є висока ймовірність, що він від цьогорічного відрізнятиметься, позаяк компанії зі сфери е-commerce уже активно «наступають на п’яти».

А от щодо питання чи формуватиме HeadHunter Україна антирейтинг роботодавців, то відповідь експерта була наступною: «Є чимало площадок, які збирають подібну інформацію. Але для чого давати привід опускати руки компаніям? Сьогодні і так не дуже простою є ситуація на ринку праці Україні. Думаю, що є значно більша необхідність говорити про ті позитивні тенденції та практики, які є, про тих роботодавців, які створюють робочі місця і розвивають економіку країни».

Організовуючи «Рейтинг роботодавців України», HeadHunter Україна розумів, що це ще один інструмент, який дає змогу побачити тенденції ринку праці нашої країни сьогодні; зрозуміти, що дійсно є важливим для пошукачів, визначити перспективні орієнтири для роботодавців у контексті питання формування та розвитку HR-брендингу, а також заохотити тих, хто інвестує в бренд роботодавця реальними справами Це все, своєю чергою, має стимулювати ринок до розвитку, а роботодавців — упроваджувати дієві практики щодо подальшого формування стратегії побудови HR-бренду компанії.

«Рейтинг роботодавців України»™ – це важливий показник привабливості компанії як роботодавця.

Джерело: HeadHunter Україна


Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!



комментарии простроенны на платформе Disqus

ПОСЛЕДНИЕ МАТЕРИАЛЫ:

12.09.2019 count; ?>

Как создать интернет-магазин с нуля

Торговля в Интернете развивается бешенными темпами...
29.08.2019 count; ?>

5 хороших привычек

Богатые и успешные люди ведут себя совсем не так,...
12.06.2019 count; ?>

«Капитан»: новая одежда палача

Фильм «Капитан» (Der Hauptmann) немецкого режиссер...
12.06.2019 count; ?>

"Экстаз" — красиво созданный кошмар

Гала-премьера 9-го Одесского международного кинофе...
24.10.2018 count; ?>

РЕПЕРТУАР ОДЕССКОГО АКАДЕМИЧЕСКОГО РУССК...

"Театр должен просвещать ум. Он должен наполнять с...