Одеська область стала лідером в Україні за темпами зростання промислового виробництва

13.11.2017

За результатами 9 місяців 2017 року показник темпу зростання промислового виробництва на Одещині склав +16,8%. Це найвищий показник серед регіонів України — повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

За даними Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА, саме підприємства Одеської області забезпечують левову частку виробництва ряду продуктів в країні, повідомляє прес-службаОдеської облдержадміністрації. Зокрема, на Одещину припадає 70% усього виробництва м’ясних консервних виробів та автотранспортної техніки (нафто-, газовозів, цистерн для харчових та хімічних речовин); 60% виробництва виноробної продукції країни; більше 20% – соняшникової олії та приблизно 14% – електроенергії від сонячних електростанцій.

Зазначимо, на 1 жовтня 2017 року обсяг прямих іноземних інвестицій у промисловість становив 558,3 мільйонів доларів США (з початку інвестування). З початку поточного року – майже 40 млн доларів США (+7,2% до початку року).

За сприяння голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова досягнуті домовленості щодо будівництва заводу з переробки сої ТОВ «Дельта Вілмар» вартістю 150 мільйонів доларів США. З групою компаній «Allseeds» підписано угоду на постачання обладнання для будівництва нового олійноекстракційного заводу. Це – комплекс будівель та споруд приблизною вартістю 600 мільйонів доларів. Завершення проекту передбачається до 2020-2021 року зі створенням більше 600 нових робочих місць.

Також укладено Меморандум про співпрацю обласної державної адміністрації з енергетичним холдингом KNESS GROUP по будівництву і обслуговуванню сонячних електростанцій в Арцизькому та Окнянському районах Одеській області.

Паралельно реалізуються інші значні проекти. Наприклад, у Любашівському районі — будівництво заводу з виробництва біоетанолу та біоТЕЦ. Також введено в експлуатацію новий асфальтний завод у Подільську потужністю 165 тонн на рік — завдяки цьому створено 100 нових робочих місць. Модернізований Березівський завод натуральних продуктів розпочав свою роботу на повну потужність — це ще 60 нових робочих місць. Також відкрито швейний цех ТОВ «Белста» у Татарбунарах — створено 102 нових робочих місця.

Тенденції зростання в Одеській області спостерігаються у виробництві харчових продуктів (+31,7%), готових металевих виробів (+11,2%), іншої неметалевої мінеральної продукції (+21,5%), машинобудуванні (+2,5%).

Джерело: офіційний веб-портал Одеської обласної державної адміністрації.


Понравилась статья? Поделитесь с друзьями!



комментарии простроенны на платформе Disqus

ПОСЛЕДНИЕ МАТЕРИАЛЫ:

12.09.2019 count; ?>

Как создать интернет-магазин с нуля

Торговля в Интернете развивается бешенными темпами...
29.08.2019 count; ?>

5 хороших привычек

Богатые и успешные люди ведут себя совсем не так,...
12.06.2019 count; ?>

«Капитан»: новая одежда палача

Фильм «Капитан» (Der Hauptmann) немецкого режиссер...
12.06.2019 count; ?>

"Экстаз" — красиво созданный кошмар

Гала-премьера 9-го Одесского международного кинофе...
24.10.2018 count; ?>

РЕПЕРТУАР ОДЕССКОГО АКАДЕМИЧЕСКОГО РУССК...

"Театр должен просвещать ум. Он должен наполнять с...